czwartek, 8 czerwca 2017

Roladki schabowe – atrakcyjne danie

Proste do przyrządzenia, a wykwintne – takie mogą być roladki schabowe. Istnieje wiele wersji tej popularnej potrawy, cenionej za łatwość przygotowania.




Roladki schabowe doskonale sprawdzają się także na przyjęciach, także na ważnych uroczystościach – gdyż mogą być atrakcyjnym elementem wykwintnego menu. W dodatku nie trzeba spędzać nad ich przygotowywaniem wielu godzin. Do przyrządzania roladek można wybrać nie tylko wieprzowinę. Doskonale to danie sprawdzi się też w wersji drobiowej, będzie przy tym lżejsze i roladki będą gotowe szybciej.
Roladki schabowe w tradycyjnej wersji też nie muszą być ciężkostrawne. Wystarczy zrezygnować z podawania ich w tłustym sosie. Znakomitym pomysłem jest pieczenie roladek – wtedy tłuszcz ładnie się wytapia. Roladki można nadziewać na wiele sposobów. Klasyczne wersje z kiszonym ogórkiem, musztardą i serem żółtym mają wiele alternatyw. Warto wypróbować roladki z nadzieniem z papryki, z podsmażonej z curry marchewki i cebuli, ze szpinakiem z cebulką itd. Takie roladki będą nie tylko pyszne, staną się także wspaniałą ozdobą stołu, gdyż to danie kolorowe i apetyczne, pięknie się prezentujące, więc idealnie na wszelkie przyjęcia. Znajdą zwolenników wśród dorosłych i dzieci.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz